Overslaan naar content

TEELTSPECIALIST

Stefan vertelt over zijn werk als Teeltspecialist. "Ik ga elke dag met een glimlach naar huis."

Stefan, hoe ben jij bij Looye terechtgekomen en wat doe je precies? Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Looye toen ik een aantal interessante artikelen las over Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten. Ik was erg onder de indruk van de ambities van het bedrijf, de toegevoegde waarde van een hoge kwaliteit tomaat in combinatie met de beste smaak maar vooral van het feit dat de tomaten worden geproduceerd, verpakt en verkocht onder dezelfde naam. Dat is best uniek, alles in eigen beheer. Op dat moment waren er helaas geen openstaande vacatures voor mijn specialisatie. Vorig jaar checkte ik de website weer eens en daar trok de vacature van “teeltspecialist” mijn aandacht. Ik heb direct gereageerd en nu ben ik teeltspecialist in Naaldwijk. Als teeltspecialist controleer ik de groeiontwikkelingen van het gewas en zorg ik voor de realisatie van een bijzonder en hoogwaardig kwaliteitsproduct. Wat vind je zo bijzonder aan onze tomaten? De combinatie van kwaliteit en smaak is zo anders dan bij een gemiddelde tomaat, je moet het echt geproefd hebben! Het is gaaf om met een product dat zo uniek is te werken, er zit een mooie visie achter. En het voelt ook zinvol dat het een gezond product betreft, snoepen met een smaaktomaat kan ik iedereen aanraden.

Kun je een werkdag voor ons omschrijven? Elke dag is eigenlijk anders. Vaak begin ik vroeg in de ochtend met het controleren van de klimaatcomputer, dan kijk ik wat er ’s nachts in de kas is gebeurd. Daarna loop ik de kassen door en controleer ik de planten en zorg ik ervoor dat ze in de juiste omstandigheden groeien. Vervolgens heb ik gedurende de dag verschillende meetings over bijvoorbeeld de productie en kwaliteit, werkinstructies of het opstellen van nieuwe strategieën voor de komende weken. Tussendoor check ik regelmatig het gewas en de klimaatcomputer, want de planten hebben altijd de hoogste prioriteit. Meer dan voldoende afwisseling dus en daar hou ik van!

Wat is volgens jou de ambitie van Looye? Het produceren van de allerbeste tomaten wereldwijd en daar vervolgens zoveel mogelijk mensen van laten genieten.

Wanneer ga jij met een glimlach naar huis? Mijn motivatie is om iedere dag weer een positief verschil te maken. Daar doe ik dan ook mijn best voor en daarom heb ik altijd wel genoeg redenen om met een glimlach naar huis te gaan!